Zoeken

Rotterdams filmproductiehuis geselecteerd voor Frontières Co-production market

Het Rotterdams filmproductiehuis Pit Film is met hun project ‘The Wretched’ geselecteerd voor de Frontières Co-production market in Montreal welke plaatsvindt van 18 t/m 21 juli. Internationaal zijn 20 genrefilms geselecteerd; 10 Noord-Amerikaanse en 10 Europese projecten.

Ook de Nederlandse productie 'Extraction' van Martijn Smits en Paul Ruven is geselecteerd. De films zullen worden gepitcht voor een grote groep distributeurs, producenten en sales agents in de genrefilmindustrie.


In ‘The Wretched’ (werktitel) gaan vier in Rotterdam wonende internationale studenten op een urban exploring trip onder de stad. Ze komen vast te zitten in Middeleeuwse catacomben en ontdekken al vrij snel dat ze niet alleen zijn; mensenetende, gemuteerde afstammelingen van de met pest geïnfecteerde zieken bezorgen de vier vrienden de nachtmerrie van hun leven.


Het verhaal is geïnspireerd op de 2-doc serie ‘Rotterdam van onderen’; een registratie van diverse ondergrondse ruimtes en tunnels onder Rotterdam. Deze vaak griezelige plekken in combinatie met het feit dat er nog nooit een lange Rotterdamse horrorfilm gemaakt is -maar de ambitie er wel is-, gaf voldoende voeding voor ‘The Wretched’.


Filmproductiehuis Pit Film heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan het script van deze Engelstalige horrorfilm die geregisseerd zal worden door de Rotterdamse regisseur Ruben Broekhuis. Eind 2018 is scenarioschrijver Chris W. Mitchell betrokken bij het project om het scenario een laatste polish te geven. Mitchell is o.a. bekend van de horrorfilms De Poel, The Windmill Massacre en Frankenstein’s army.


Filmproductiehuis Pit Film Rotterdam
De DOP en regisseur in actie op de set!

Onlangs werd een twee minuut durende teaser gedraaid op twee locaties in Rotterdam; in de kelders van het Pompgebouw in de Esch en op een schoolgebouw. Het monster in de teaser is ontworpen door Richard Raaphorst en zijn Mad Scientists, en gespeeld door Nick Golterman. Ook Bart de Rijk, Chris W. Mitchell en June Yanez spelen een rol. De teaser en ‘proof of concept film’ zal getoond worden tijdens de pitch in Montreal.


Op de Frontières Co-production market hoopt filmproductiehuis Pit Film partners te vinden die het project naar een next level kunnen trekken, zowel inhoudelijk als op het gebied van distributie en financiering. Meer weten over ‘The Wretched’? Neem dan contact op via info@pitfilm.com.