Zoeken

Korte vampierfilm ‘Nightingale’ binnenkort in productie

Na de zomervakantie start Pit Film met de productie van de korte vampierfilm ‘Nightingale’.

De film is ontwikkeld in samenwerking met regisseur Jasper de Bruin en scenarist Simone Duwel. ‘Nightingale’ wordt een doordringende, korte horrorfilm die een schokkende twist aan het vampier- en horrorgenre zal geven. De film gaat in januari 2020 in premiere.


De film is ontstaan naar aanleiding van de vele berichten in de media over wantoestanden en misstanden in de zorg, met name in de ouderenzorg. Het hoofdpersonage, de zwaar overwerkte verpleegster Julia, wordt gestalkt tijdens haar nachtdienst in het verzorgingshuis. De spanning loopt zo hoog op dat Julia tot het uiterste wordt gedreven. De film toont op fantasierijke en angstaanjagende manier een nacht in het leven van een verpleegster in een onderbezet verzorgingshuis en de hartverscheurende gevolgen van een ongezond zorgsysteem.


‘Nightingale’ wil bijdragen aan bewustwording van de problemen in de zorg, met name onder jongeren. Momenteel worden er dan ook fondsen aangeschreven om deze vampierfilm in te gaan zetten om middelbare scholieren te onderwijzen in het filmvak. De innovatieve manier van genregebruik, storytelling en VFX-technieken worden tijdens een les toegelicht aan de hand van de film en een making of. Het lesprogramma zal uiteindelijk gratis beschikbaar worden gemaakt voor alle middelbare scholen.


De special effects and make up van de film zullen worden verzorgd door niemand minder dan de Mad Scientists onder leiding van Richard Raaphorst en Stephan Vos. Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het script. Het project wordt al ondersteund door een succesvolle Cinecrowd crowdfund actie en het Amsterdams Fonds voor de Kunst, en momenteel wordt de laatste financiering verzorgd. De draaidagen staan gepland voor november.


Heeft het project je interesse gewekt en wil je meer weten over de ontwikkeling van de film? Neem dan contact op met Monique van Kessel (monique@pitfilm.com).


Houd de website www.nightingaleshort.com in de gaten voor nieuws en ontwikkelingen.