top of page
Anker 1
Make Way Film zwart.png

Succesvolle aftrap Rotterdamse speelfilm ROBIN HOOD met uitreiking geldprijs aan stichting NAS
26 januari 2022

De ontwikkeling van ROBIN HOOD, het speelfilmdebuut van regisseur Noel Deelen, gaat van start. Het team achter ROBIN HOOD wil met de film extra naamsbekendheid creëren en geld binnenhalen voor vijf Rotterdamse goede doelen. Op 26 januari is het filmproject afgetrapt met de uitreiking van een cheque van 1000 dollar aan daklozenstichting Nico Adriaans Stichting (NAS) door acteur Rienus Krul. 

DE FILM

Het project is een initiatief van regisseur Noel Deelen, acteur Rienus Krul en productiehuizen Make Way Film en KMid. Het populaire Robin Hood verhaal wordt in de film vertaald naar deze tijd en krijgt een Rotterdamse en grootstedelijke Touch. Er werken diverse bekendheden en talenten van binnen en buiten Rotterdam mee aan de film. O.a. Wilfried de Jong en Sander de Kramer hebben zich aan het project verbonden. 

 

De cheque die werd uitgereikt is van Voyce Token, een bedrijf dat elke maand een deel van zijn opbrengst uitkeert aan een stichting voor dak- en thuislozen. De initiatiefnemers van de film koppelden Voyce Token aan NAS. Anita Schaaij (directeur NAS): “We zijn ontzettend blij met dit mooie geldbedrag. Momenteel sparen we voor een nieuwe bus voor Jobs-Score en daar kunnen we dit bedrag goed bij gebruiken.” Jobs-Score is een werkproject van de NAS voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, die zorgen voor schonere straten, trams en metro’s in Rotterdam.

 

Met de hulp van lokale investeerders die Rotterdam en de goede doelen een warm hart toedragen hopen de makers dit project te realiseren. ROBIN HOOD wordt op de eerste plaats een vermakelijke (dark) comedy die een lach op het gezicht van elke bioscoopbezoeker zal toveren. Daarnaast zal een significant deel van de kaartopbrengst gedoneerd worden aan de vijf Rotterdamse goede doelen.  

NAS-uitreiking.jpg
bottom of page