top of page
Anker 1
Make Way Film zwart.png

Rotterdamse speelfilm rondom vermiste vluchtelingen in productie

In september starten de opnames van de Rotterdamse horrorfilm ‘Exhibit #8’. Make Way Film produceert de film welke draait rondom een gruwelijk maar realistisch thema: de vermissing van vluchtelingen uit asielzoekerscentra die jaarlijks op grote schaal plaatsvindt. De hoofdrollen van deze film worden vertolkt door Nastaran Razawi Khorasani, Claudio Gabriel Magaña Torres en Mike Reus. Exhibit #8 wordt het feature debuut van regisseur Ruben Broekhuis.

In de film gaat de Bosnische vluchtelinge Aisha op zoek naar haar broer die 25 jaar geleden verdween uit het AZC waar ze verbleven. Deze zoektocht doet ze samen met cameraman Elias die daar een documentaire over maakt. Langzaamaan lossen de twee de puzzel op maar bevinden ze zich al snel in groot gevaar. Er blijkt namelijk een tweede cameraploeg actief die er zeer duistere bedoelingen op nahoudt.

Regisseur Ruben Broekhuis: “Exhibit #8 wordt in de eerste plaats een toegankelijke genrefilm. Maar, wel rondom een hedendaags thema dat doorgaans onvoldoende aandacht krijgt. Per jaar verdwijnen er duizenden kinderen uit AZCs. Alleen al in Nederland. Velen van hen komen gedwongen in de prostitutie, drugs- of mensenhandel terecht. Het verhaal van Exhibit #8 neemt deze schrijnende werkelijkheid als uitgangspunt”.

Producent Monique van Kessel: “Met deze film geven we een nieuwe draai aan het found footage genre. Het publiek denkt namelijk eerst te kijken naar een door de hoofdpersonages gefilmde documentaire, maar komt er dan geleidelijk achter dat ze naar een heel ander soort film zitten te kijken. We willen daar nog niet te veel over kwijt, maar we denken dat we een uniek filmconcept te pakken hebben wat nog nooit eerder is gedaan”.

 

Met de film hopen de makers dus niet alleen een vermakelijke fictiefilm neer te zetten maar ook ogen te openen rondom de vermissing van vluchtelingen. Exhibit #8 wordt in het voorjaar van 2022 uitgebracht.

 

Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/exhibit8themovie

Persbericht.jpg
bottom of page